Forums

 
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie       Dutch Plane Spotters Forum Index -> Startpagina Nieuws
Auteur Bericht
Daniel
Admin
Admin


Geregistreerd op: Apr 27, 2005
Berichten: 1206
Woonplaats: Amsterdam, NL

BerichtGeplaatst: 20:43, 19/08/2009 Reageer met quote Naar boven

In het kader van Girl Tower '09, voeren vouwen aanstaande zaterdag de boventoon bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). De kans is dus klein dat vliegers in het Nederlandse luchtruim die dag door een mannelijke luchtverkeersleider worden begeleid. Zowel bij de Algemene verkeersleiding, als bij de Naderingsverkeersleiding op Schiphol werken dan vrijwel alleen vrouwelijke luchtverkeersleiders.

Die dag organiseert LVNL, in het kader van de werving van nieuwe luchtverkeersleiders, voor het eerst een Ladies Day. Onder het motto Girl Tower '09 zijn dan ongeveer honderd jonge vrouwen bij LVNL op Schiphol om kennis te maken met het vak van luchtverkeersleider.

Per jaar kunnen bij LVNL 36 aspirant luchtverkeersleiders aan deze interne, vierjarige opleiding op HBO-niveau beginnen. De komende jaren zal deze maximale opleidingscapaciteit gehandhaafd blijven. De behoefte aan nieuwe luchtverkeersleiders blijft, ondanks de gevolgen van de recessie, groot. Dit ter vervanging van collega’s die de komende jaren met pensioen gaan en om de op termijn verwachte groei van het luchtverkeer te kunnen opvangen.

De komende tijd zullen in het kader van een ingrijpende reorganisatie wel honderd arbeidsplaatsen bij LVNL vervallen. Het gaat hier uitsluitend om ondersteunende functies en niet om banen van luchtverkeersleiders.

Wie gestresseerd is om luchtverkeersleider te worden kan kijken op www.luchtverkeersleider.nl en kan daar informatie vinden op de de het beroep, de opleiding en de selectie. Verder zijn er een aantal games die je kunt spelen of je toe bent aan "het hoogste niveau".

Bron: Luchtverkeersleiding Nederland

Image

_________________
Greetz, Daniel

Image
Bekijk gebruikers profiel Stuur privébericht Verstuur mail Bekijk de homepage MSN Messenger
Berichten van afgelopen:      
Plaats nieuw bericht   Plaats Reactie       Dutch Plane Spotters Forum Index -> Startpagina Nieuws
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Powered by phpBB 2.0.5 © 2004 phpBB Group
Forums ©