Nieuws

Lelystad begint bouw aan 2 grote Hangars

Lelystad Airport (IATA: LEY / ICAO: EHLE) begint deze maand aan de bouw van twee grote hangaars, elk met een oppervlakte van 2000 vierkante meter. De Hangaars zijn bestemd voor Stichting Catalina en Quality Aircraft Painting Service (QAPS).

De Catalina hangaar is bestemd voor historische vliegtuigen, met als belangrijkste bewoner de Consolidated PBY Catalina vliegboot (PH-PBY). Wegens het ontbreken van een geschikte hangaar moest de vliegboot in de wintermaanden naar het buitenland voor onderhoud. Dit unieke vliegtuig zal na het gereedkomen van deze hangaar permanent op Lelystad gestationeerd zijn. De hangaar gaat ook onderdak bieden aan één van de DC 3's van de DDA Classic Airlines die sinds 1 januari op Lelystad Airport is gevestigd als onderdeel van het luchtvaartthemapark Aviodrome.

De tweede hangaar is voor het Nederlandse vliegtuigonderhoudsbedrijf QAPS. QAPS is momenteel gesitueerd op Schiphol Oost en levert regelmatig interessante bezoekers op voor de Spotters. Zo is bijvoorbeeld de eerste Bombardier Canadair CRJ200 van Armavia bij QAPS opgespoten. In Lelystad zal aan de Roadrunnerweg een ultramoderne hal worden gebouwd waarin regionale verkeersvliegtuigen zoals die van ATR, Embraer, Bombardier en Fokker toestellen kunnen worden gespoten. Ook kan groot onderhoud aan het interieur van de vliegtuigen worden uitgevoerd.

Geplaatst: 22:07 05-02-2010
Terug naar nieuws oversight.