Nieuws

'Negentien doden bij vliegtuigongeluk in Suriname'

PARAMARIBO - Bij een vliegtuigongeluk in een afgelegen gebied in het oosten van Suriname zijn zeker vijftien doden gevallen. Dat meldden Surinaamse media donderdag (3 april). Het vliegtuig, een Antonov An-28 was van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines. In het toestel zouden zich ongeveer twintig personen hebben bevonden.

Blue Wing Airlines (BWA) is een kleine luchtvaartmaatschappij die is gevestigd op de luchthaven Zorg en Hoop in Paramaribo. Het bedrijf bestaat sinds 2002 en heeft een vloot van tien kleinere passagiers- en vrachtvliegtuigen, die vooral uit de voeten kunnen op kleinere vliegvelden met relatief korte landingsbanen.

De maatschappij verzorgt zowel lijndiensten als charterdiensten in en buiten Suriname, zoals naar Georgetown, hoofdstad van buurland Guyana. BWA werkt in Suriname veel voor bedrijven, hulporganisaties en voor de Surinaamse overheid, onder meer voor de uitvoering van een programma ter bestrijding van malaria.

De kern van de vloot bestaat uit vijf kisten van het type Antonov An-28. Dat zijn tweemotorige toestellen met een dubbel kielvlak en plaats voor achttien passagiers en twee bemanningsleden.

De luchtvaartmaatschappij heeft op een zwarte lijst gestaan van de Europese Unie, maar werd daar in november 2007 weer van afgehaald. Opname op de lijst betekende onder meer geen mogelijkheden voor vluchten op bijvoorbeeld de Nederlandse Antillen of Frans Guyana, een andere buurland van Suriname.

Bron: ANP / Luchtvaartnieuws.nl

Geplaatst: 20:37 03-04-2008
Terug naar nieuws oversight.