Nieuws

Retro-vliegtuig Finnair komende maanden ook naar Schiphol

HELSINKI - De Airbus A319 die Finnair in een bijzonder gekleurd jasje heeft gestoken, wordt komende maanden ook enkele keren op vluchten naar Amsterdam ingezet. Het vliegtuig maakt woensdag (30 juli) voor het eerst in de nieuwe beschildering een vlucht, tussen Helsinki en Kopenhagen. De Airbus is voorzien van de oude huisstijl van een Convair-vliegtuig met de tekst Finnish Airlines op de romp.

Finnair vloog in de jaren vijftig van de vorige eeuw met de Convair. Ook Amsterdam werd toen door die toestellen aangedaan. De Finse nationale maatschappij blikt met het retrotoestel op de geschiedenis terug wegens de 85e verjaardag van het bedrijf.

Niet alleen de buitenkant van de Airbus A319 is in tijden van weleer gebracht, ook de stewardessen aan boord van het vliegtuig gaan in de oorspronkelijke cabine-uniformen gekleed.

De Silver Bird, zoals Finnair het toestel genoemd heeft, is 16 augustus voor het eerst op Schiphol te zien. Ook voor 4 september, 27 september en 5 oktober staat een vlucht gepland. Brussels Airport wordt op 9 oktober door de Airbus in retrokleuren bezocht.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geplaatst: 21:49 31-07-2008
Terug naar nieuws oversight.