Nieuws

Vliegverkeer op Airport Weeze gaat voorlopig gewoon door

LEIPZIG - Op Airport Weeze blijft alles voorlopig zoals het is, maar absolute zekerheid over de toekomst is er niet. Het Bundesverwaltungsgericht in Leipzig oordeelde donderdag (16 oktober) dat het vliegverkeer op de Duitse luchthaven vooralsnog gewoon mag doorgaan. De rechtbank in Münster moet echter opnieuw beoordelen of de burgervergunning voor Airport Weeze in 2001 terecht is verstrekt door de regionale overheid.

De Bezirksregierung in Düsseldorf en Airport Weeze zijn tevreden over de uitspraak, omdat ze nu meer rechtszekerheid denken te hebben. Het aantal vluchten kan worden uitgebreid, terwijl ook de openingstijden blijven als ze zijn. Hiermee komen de zevenhonderd arbeidsplaatsen op de luchthaven voorlopig niet in gevaar. De rechter in Leipzig heeft wel vastgesteld dat er fouten zijn gemaakt bij het verstrekken van de vergunning.

De rechtbank in Leipzig behandelde donderdag het hoger beroep dat de luchthaven en de Bezirksregierung Düsseldorf begin 2007 aantekenden tegen een eerder besluit van de rechter in Münster om de vergunning voor 'Niederrhein' te vernietigen. Toen dreigde sluiting van de luchthaven, die tot eind jaren negentig in gebruik was als luchtmachtbasis Laarbruch van de Britse RAF.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geplaatst: 10:15 18-10-2008
Terug naar nieuws oversight.